sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Perjantai 10.4.2015 - sunnuntai 12.4.2015

Perjantai 10.4.2015

Aamulla pääsin tutustumaan kämpän pesukoneeseen. Onneksi, sitä olikin helppo käyttää. Näyttäisi tulevan lämmin päivä, joten sain vaatteet ulos kuivumaan. Toivottavasti ei ala sataa, koska olen vasta kahdeksan aikaa illalla takaisin kämpillä.

Tänään meillä oli tapaaminen, Goranin kanssa ja kävimme eri asioita läpi. Hän kertoi, että minun tuleva työharjoittelu paikka tulee olemaan rannikolla. Olen siis menossa satamaan tekemään oppimisjakson. Minulla oli sellainen olo, kuin olisin joku ”pikku lapsi”. Odotankin innolla, että pääsen aloittamaan siellä. Huono puoli asiassa on se, kun täytyy muuttaa sillä olen vasta hieman tutustunut tähän paikkaan. Tietysti on hienoa päästä moneen eri paikkaan ja samalla nähdä maata enemmän.

Tapaamisen jälkeen aloitettiin kielikurssi, Tinan kanssa. Kävimme esityksen ensin hänen kanssa läpi ja teimme pieniä muutoksia teksteihin. Sen jälkeen oli taas tehtävien vuoro. Sitten olikin vuorossa esitys toimiston väelle, hieman jännitin. Esityksen aikana he tekivät kysymyksiä joihin vastasin ja jatkettiin esitys loppuun. Sainkin heiltä erittäin positiivisen palautteen esityksestä ja siitä kuinka sen esitin. Vaikkakin oli välillä vaikea muistaa muutamia sanoja. Esityksen sisältö oli heidän mielestään tehty selkeäksi ja ytimekkäästi.

Loppupäivän teimme lisää eri tehtäviä opettajan kanssa niin englanniksi kuin sloveniaksi. Ja lisäksi Tina teki sitten yhden tehtävän minun omasta harrastuksestani, eli moottoripyöräilystä. Meillä oli erittäin mukava viikko, vaikka yhtenä päivänä olikin vaikeaa.

Kaikista ZNin henkilökunnasta jäi hyvä kuva ja ihan mukava mieli. Toivottavasti myös seuraavat viikot heidän kanssa on yhtä helppo tehdä yhteistyötä.

Lauantai 11.4.2015 – sunnuntai 12.4.2015

Aamulla lähdin tekemään kävelemään kaupungille ja samalla katsomaan tuliaisostokset Mariborista. Muutamassa kaupassa meinasi tulla ongelma, kun puhuin muutaman sanan sloveniaa ja vaikka kuinka yritin vaihtaa englannin kielelle, niin myyjä jatkoi sloveniaksi. Taidan olla aika vakuuttava sloveniaksikin…. Sain kuitenkin ostettua haluamani tuotteet.

Jenna ja Mikael tulivat tänään Mariboriin.  Vietimme päivän yhdessä ja kävimme grillaamassa paikassa, jossa oli muitakin opiskelijoita.




Sunnuntaina aamupäivällä lähdimme, ZNin edustajan Sonjan kanssa, kohti rannikkoa ja Koperia. Koper tulee olemaan asuin- ja työpaikkani siihen asti, kunnes harjoittelujakso loppuu.







Kaupunki on todelle hieno paikka ja hetken odottelin rannalla, kun Sonja kävi tarkistamassa asunnon. Asunto on kylläkin kauempana keskustasta kuin kuvittelin. Bussilla pääsee parhaiten liikkumaan. Asunto oli tyhjä, kun saavuin tänne. Asunnossa asuu kaksi slovenialaista opiskelijaa. He tulevat illalla tai huomenna omista kodeistaan. Nyt mentävä ruokaostoksille ja tutustumaan paikkaan hieman. toivottavasti en eksy matkalla koska ei ole karttaa.  Kaupat olivat kiinni. Toivottavasti tuo lähikauppa on heti aamusta auki.


Huomenna menemme Sonjan kanssa yhdessä työpaikalle tutustumaan ja jälleen on luvassa haastattelu. Oletettavasti aloitan työt samana päivänä. Odotankin jo mielenkiinnolla, mitä seuraavat viikot tuovat tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti