keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Maanantai 27.4.2015 - tiistai 28.4.2015

Maanantai 27.4.2015

Aamulla oli vuokra-auton palautus edessä. Reippaana ylös ja valmistautuminen uuteen päivää. Sain vietyä auton vuokrausliikkeeseen ja he katsoivat todella tarkasti, ettei ollut mitään jälkiä, eikä niitä myöskään löytynyt. Sitten lähdin kävelemään työpaikalle. Tänään täällä on pyhäpäivä ja minulla olisi ollut vapaapäivä, tiedon siitä sain juuri ennen työpäivän loppumista perjantaina. Mutta olin kuitenkin ilmoittanut turvallisuuspäällikölle, että tulen koska on aamulla auton palautus, saapuessani portille kaikki totesivat minulle, tänään on pyhäpäivä.  Töihin tulin kuitenkin!

Liikennettä alueella on pyhinä ja viikonloppuisin todella vähän. Lähdimme katsomaan palokunnan kanssa heidän maanantain tarkistuskierrosta. He tarkistavat sammutusjärjestelmät viikoittain. Ensin menimme paikkaan missä oli kaksi isoa diesel konetta. He käynnistivät koneet ja tarkistivat että vesi liikkuu putkissa. Siellä oli ohitusputki suoraan mereen. Vettä tuli todella paljon, kun moottorit olivat käynnissä. Kysyin kuinka paljon vettä koneet työntävät eteenpäin minuutissa. Niistä tulee kuulemma 450l/min ja koneita on kaksi kappaletta. Tarkistuksen jälkeen he tekivät merkinnän tarkistuskirjaan.
Siirryimme seuraavaan paikkaan. 

Se oli varageneraattori huone. Ja taas sama juttu, tarkistettiin, että koneen lähtevät käyntiin ja tuottavat myös samalla sähköä. Seuraavaksi mentiin sammutusjärjestelmä- säiliöille. Siellä oli 4 konetta, jotka myös ottivat vettä merestä. Sieltä lähtevät putket kaikkiin säiliöihin ja paikkaan missä junakuljetus purkaa lastin. Myös laivan purkupaikalla oli omat alkusammutusjärjestelmänsä. Kävimme siilon sisällä katsomassa miltä siellä näytti. Siellä oli kerran meinannut syttyä iso tulipalo, koska joku oli jättänyt luukun auki, missä sähköjohdot ovat. Myös näistäkin paikoista tehtiin tarkistuskirjaan merkinnät.

Olin vielä hetken portilla katsomassa tulisiko mitään mielenkiintoista eteen. Mitään ei tapahtunut, niin lähdin viettämään, pyhäpäivää kaupungille.

Tiistai 28.4.2015
Tänään katsoimme läpi papereita toimistolla, jotka täytyy täyttää torstaina. Turvallisuuspäälliköllä olikin sitten hieman enemmän asioita jonossa. Mutta hetken odottelun jälkeen pääsimme käymään ne läpi. Toimistolla meni puolipäivää ja lähdin sitten syömään. Ruokailun jälkeen siirryin portille seuraamaan tilannetta. Työntekijät olivat jo käyneet tekemässä tarkistuskierroksen alueella ja olivat nyt tarkistamassa kuorma-autoja.

Olin sitten loppupäivän portilla seuraamassa ja tekemässä pieniä työtehtäviä, portin avausta autoille ja henkilöliikenteelle. Tänään oli jälleen vuorossa työntekijät, jotka eivät osanneet puhua paljon englantia. Mutta yritimme kutenkin hieman saada juttua aikaiseksi. Päivän päätteeksi toivotin heille hyvät jatkot ja kiitin siitä, että he opettivat eri asioita. Sitten kämpille aloittelemaan pakkaamista, ettei jää ihan viime tippaan. Pientä siivoustakin pitäisi tehdä asuntoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti