keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Maanantai 20.4.2015 - Tiistai 21.4.2015

Maanantai 20.4.2015

Uusi viikko ja uudet haasteet edessä. Olo myös vähän helpottunut. Viime viikosta jäi kuitenkin erittäin miellyttävä fiilis. Suurin haaste on, kun kaikki eivät puhu ollenkaan englantia. Onneksi oli kuitenkin muutama henkilö jotka osasivat.

Juttelin turvallisuuspäällikön kanssa tänään niistä ylinopeuksista. Mikäli henkilöllä ei aiempia ylinopeuksia ole ollut, hän saa varoituksen. Useammasta varoituksesta menettää ajoluvan alueelle, joksikin aikaa. Myös siinä tapauksessa tulee ajokielto heti alueelle, jos on saanut aiemmin huomautuksen ja ajaa uudelleen yli 30 % yli sallitun, ja asia tulee turvallisuuspäällikön tietoon.

Tänään oli tarkoitus lukea, yhteenveto viime vuodelta ja uusi suunnitelma. Suunnitelma muuttui hieman, kun siinä olikin noin 250 sivua. Vapaa-aikana tai sitten, kun töissä on hiljaisempaa, olisi tarkoitus käydä tuo läpi. Menin sitten portille työskentelemään ”apupoika Anterona”. Aamu olikin yllättävän rauhallinen, muutamia vierailija lupia jouduttiin tekemään.

Olimme jonkin aikaa olleet sisätiloissa, kun siirryimme portille tekemään tarkistuksia autoille ja kuljettajille. Pysäytimme sattuman varaisesti autoja. Tarkistimme sekä henkilöiden että autojen kulkuluvat. Osasta autoista tarkistimme myös tavaratilan. Kaikilla autoilla, jotka pysäytimme oli luvat ja asiat kunnossa. Tarkastuksen jälkeen he tekivät raportin koneelle.

Päivällä teimme tarkistuskierroksen alueella. Saimme 2 hälytystä sinä aikana. Ensimmäisellä kerralla tuli hälytys aidasta, jonka kävimme tarkistamassa. Siellä oli nurmikonleikkaajia. He olivat luultavasti osuneet laitteilla aitaan tai nojanneet siihen. Toinen hälytys liittyi käveleviin henkilöihin, kävelivät alueella, jossa kävely on ehdottomasti kielletty. Paikalle päästyämme, emme löytäneet enää henkilöitä. Luultavasti he olivat jostakin rahtilaivasta, lähteneet liikkeelle.


Päivän päätyttyä lähdin keskustaan, hieman kävelemään ja tutkimaan paikkoja. Kovin kauan en jaksanut olla, kun viikonloppuna olin hieman kipeänä. Päivän aikanakin oli välillä vähän heikko olo. Toivottavasti huomenna on taas ihan iskussa. Kuvan keskellä on mantereen reuna ja sen toisella puolella on jo Italia. Autolla ajaa keskustasta noin 5-10 minuuttia Italian puolelle.

Bussimatka kotiin ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Kuljettaja seikkaili ihan ihme paikoissa ja kun vihdoin pääsimme oikealle reitille, niin ei päästänyt minua bussista ulos. Siinä meinasi tulla suomalainen sisu esille. No, seuraavalla pysäkillä hyppäsin pois ja kävelin takaisin.


Tiistai 21.4.2015


Tänään oli hieman rauhallisempi päivä. Aluksi teimme rauhallisesti tarkistus kierroksen alueella. Normaalisti sen tekee 45 min, mutta nyt meni melkein 2 tuntia. Kävimme parkkitalon katolla katselemassa kiikarilla aluetta ja ympäristöä. Vuoret ja Alpit näkyivät hyvin sieltä.

Seuraavaksi jäin portille vartiointi tilaan. Seurasin, kun he tekivät vierailija lupia. Olisi ollut ihan kiva myös koittaa tehdä niitä, mutta siinä oli pieni este. Kaikki ohjelmat olivat sloveniaksi. Pääsin kuitenkin hyvin perille kuinka asia toimii. Loppupäivä meni sitten nappuloita painellessa. Kuljettajien kävelyreitti on kopin edestä ja heille piti avata kulkureitti. Sama asia piti tehdä molempiin suuntiin. Jossain vaiheessa kysyttiin onko tylsä homma, johon totesin, että mukavampi homma kuin toimistossa lukea. Työntekijät ovat olleet todella mukavia, välillä tuo englanti tuntuu olevan puolin ja toisin vaikeaa. Tähän asti kuitenkin selvitty. 

1 kommentti:

  1. Moi Peter! Harmi, että kieli aiheuttaa haasteita, mutta kiva että olet ainakin vähän päässyt töitäkin tekemään :) -Ilona

    VastaaPoista