perjantai 24. huhtikuuta 2015

Keskiviikko 22.4.2015 - perjantai 24.4.2015

Keskiviikko 22.4.2015

Tietysti päivä alkoi samalla tavalla, kuin kaikki aikaisemmatkin, kahvilla ja tupruttelulla. Päivän ohjelma oli, portilla ja alueella kiertämistä.

Porttikopissa menikin muutama tunti ja vartijoiden kanssa söimme pientä evästä. He olivat käyneet ostamassa kaupasta patonkia, juustoa, jotain makkaraa ja kananmunia. Oli ihan kiva yllätys ja eikä tarvinnut lähteä muualle syömään. Juttua myös riitti vaikka he juttelevat edelleen keskenään sloveniaa.

Lähdimme päivällä tekemään tarkistuskierrosta alueelle ja yhteen työpisteeseen tarkistusta työntekijöistä. Alueella ei havaittu mitään poikkeavaa ja siirryimme sitten työntekijöiden tarkistamiseen. Töissä oli yksi työntekijä, joka sai tehdä töitä vain kello 14 - 20, kierroksella olimme kello 12. Työpaikan johdolle menee varoitus ja seuraavalla kerralla henkilö saa alueelle työkiellon noin kahdeksi viikoksi. Ihmettelen silti, miksi he ottavat sellaisen riskin.
Lähdimme portin suuntaan, jolloin tuli hälytys kuorma-autosta, joka ajoi kielletyllä alueella. Pysäytimme kuljettajan ja hän sai varoituksen asiasta. Samaan aikaa oli myös muita tulossa sinne, mutta kun he huomasivat meidät, niin kääntyivät saman tien pois. Seuraavana olikin vuorossa parkkirakennus. Autoista tarkistettiin luvat, niissä piti olla ikkunoissa lupalappu. Mikäli lappu puuttui, niin heidät pysäytettiin ja kuvattiin sekä auto että kuljettaja luvat. Ja tietysti, taas tehtiin raportteja.

Saimme tehtäväksi loppupäivään alueelle liikenneohjausta. Siellä oli pitkä juna mikä tukki samalla pääväylän. Menimme paikalle ja osa kuorma-autoista piti ohjata sivuun, koska portin luota oli pakko saada autoja pois. Myös muut risteykset menivät tukkoon alueella. Siellä sitten ohjasimme autoja ja osa kuljettajista oli tietysti vihaisia. Ruuhkan purkamiseen meni yllättävän paljon aikaa. Olimme siellä noin tunnin verran, toivottavasti ei tule auringon pistosta. Päivä oli todella lämmin +24. Siihen työpäivä päättyikin.

Torstai 23.4.2015

Tänään oli valvomossa koko päivän. Päivän aikana, alueella ei juurikaan tapahtunut mitään. Pääsin nyt uudestaan leikkimään kameroilla. Minulle annettiin ihan pieni tehtävä. Kartasta näytettiin paikka ja minun oli osattava etsiä alue kameralla. Tein myös pienen tallenteen muistiin. Olihan siinä monta asiaa mitä piti osata tehdä. Päivällä tulikin työmiehiä vaihtamaan kommunikaatiovälineitä valvomoon. Sinne asennettiin ihan uudenlainen järjestelmä. Ohjelma tulee toimimaan internetin kautta. Vielä päivän loputtua en kylläkään päässyt ihan perille kuinka tuo laite toimii.

Ja saimme sittenkin myös yhden kunnollisen tapahtuman. Alueella alkoi yksi kuorma-auto palaamaan. Onneksi kuitenkin kuljettaja huomasi asian hyvissä ajoissa ja sai palon sammutettua jauhesammuttimella. Hetkestä, kun tieto tuli valvomoon oli palokunta paikalla noin 2minuutissa. Oli ihan hienoa päästä katsomaan tallenteelta, kuinka tilanne oikeasti alkoi. Paikan päällä olevat vartija tekevät siitä raportin. Valvomosta tehdään alkutiedot, mihin lisätään videoleikkeen ja vartija tekevät sen loppuun kuvien kanssa. Siihen työäivä sitten loppuikin. 

Kotimatkalla piti käydä autonvuokrausliikkeessä. Mutta se oli kiinni jo. No, nettiin tekemään varausta ja ongelmia siinä tuli heti. Soitin sitten suomeen ja kysyin apua Rental Carsista ja sain varauksen tehtyä. Vähän meinasi tulla kiire auton kanssa. Mutta täytyyhän reissussa olla hieman jännitystä…..


Perjantai 24.4.2015

Tämä päivä oli sitten kahden viikon työjaksosta, se kaikkein tylsin. Olin pelkästään portilla ja kukaan ei oikein osannut puhua englantia. Olin myös hieman vaivautunut, koska huomasin heidän puhuvan minusta. Ja koska he puhuvat sloveniaa, niin en ymmärtänyt mistä puhuttiin. Tänään olin aika väsynyt, koska kämppikset saivat omista kouluistaan diplomit ja he juhlivat myöhään iltaan tai aikaiseen aamuun. Sain onneksi, edes vähän nukuttua.

Päivä loppui ja pääsin hakemaan vuokra-auton vuokrauspisteestä. Iloinen yllätys oli se, että Polo oli muuttunut Astra farmariksi. Tietysti auto tuli samaan hintaan. Hieman jännitti lähteä pihasta liikkeelle ja suunnistaa kohti asuntoa. Hyvin meni, eikä kukaan edes töötännyt minulle. Nuorisopuolen opiskelijat tulivat tänään tänne ja olin heitä vastassa juna-asemalla. Vietimme illan täällä Koperissa ja huomenna lähdemme sitten seikkailemaan - ympäri Sloveniaa ja Kroatiaa

1 kommentti:

  1. Kävipä auton kanssa tuuri. Toivottavasti reissukin sujuu hyvin, jännittyneenä odottelen kuulumisia! -Ilona

    VastaaPoista