tiistai 14. huhtikuuta 2015

Maanantai 13.4.2015

Maanantai 13.4.2015


Aamulla lähdettiin kohti poliisiasemaa ja rekisteröitymään. En ole Suomessa käynyt näin tiheästi
poliisin luona. Sitten oli vuoro mennä kohti työpaikkaa, Luka Koper d.d. Port of Koper ja tapaamaan paikan turvallisuusjohtajan sekä muita vastuuhenkilöitä, jotka vastaavat turvallisuudesta alueella.

Meillä oli aluksi pieni työhaastattelu, ja sen jälkeen, Boris kertoi minulle paikasta. Kävimme myös eri turvallisuusosastot läpi. Osastoissa riittää; oli palo-, kriisi-, meri-, terrorismi-, poliisi-, työturvallisuus- ja ympäristöturvallisuusosasto!  Keskustelimme siitä mikä osasto olisi minulle se, mihin haluaisin ja sanoin, että turvallisuuspuoli kiinnostaa eniten, mutta jos mahdollista niin tutustuisin mielelläni kaikkiin osastoihin. Minut otettiin todella hienosti vastaan yrityksessä ja muutenkin yrityksen ilmapiiristä jäi ensimmäisenä päivä hieno kuva. Otettiin valokuva ja saan huomenna kulkuluvan millä pääsen liikkumaan rakennuksiin ja alueelle. Tietenkään en vielä saa liikkua yksin satama-alueella.

Lähdimme Juren kanssa hänen toimistoonsa mikä oli satama alueen sisäpuolella.  Hän esitti minulle pp-esityksen satamasta. Juren vastuulla on meriturvallisuus. Siihen liittyy öljyvuodot ja veneet joilla ei ole asiaa satama-alueelle. Tämän jälkeen teimme autolla kierroksen koko alueella. Satamaan mahtuu useampi laiva kerralla. Matkustaja-alukset eivät liikennöi talviaikaa ollenkaan. Liikennöinti tapahtuu huhtikuusta lokakuuhun. Eli pääsen luultavasti tutustumaan myös, kuinka matkustajien kanssa toimitaan täällä.  Alueella on paljon varastotiloja. Hieman eri tavalla toimitaan, kuin suomessa. Koska suomessa ketjut varastoivat yleensä tuotteet tai tavarat omissa varastoissa. Alueella on valkokuvaus kielto, mutta juttelin asiasta Boriksen kanssa, niin saan kuvata, mutta hänen kanssa katsotaan mitä kuvia saan käyttää.

Alueen turvallisuus tuli myös jo hieman tutuksi. Kaikilla EU:n satamilla on samanlaiset turvallisuusohjeet. Tästä syystä työssäoppimisjaksosta on hyötyä suomessa jos haen töihin satamaan. Alueella on verkkoaita ja portit mistä henkilöt tai ajoneuvot pääsevät sisälle. Ja tietysti kaikilta tarkistetaan lupa tulla alueelle.






Huomenna on tarkoitus tutustua työturvallisuusosastoon. Sloveniassa ei kovasti oteta stressiä työstä. Kaikki tapahtuu vähän hitaasti, mutta asiat kuitenkin hoidetaan kunnolla loppuun. Sainkin hieman materiaalia säännöistä ja niitä pitäisi käydä omatoimisesti läpi. Päivän päätteeksi sain Borikselta kirjan mikä kertoo sataman historiasta.   









Asunto on todella kivalla ja rauhallisella paikalla. Meillä on oma pieni etupiha, mihin paistaa aurinko aamupäivällä. Asuntoon tuli eilen toinen opiskelija ja tänään tapasin työpäivän jälkeen toisen. Molemmat ovat mukavia. He ovat antaneet neuvoja kuinka täällä pääsee paraiten liikkumaan ja millä bussilla. Täältä kävelee noin 35-40 min työpaikalle ja bussilla menee 15min. Mikäli kelit ovat suotuisat, niin luultavasti kävelen.



1 kommentti:

  1. Vau! Näyttää ainakin ulospäin hyvältä ja työpaikkakin kuulostaa huipulta! Innolla odottelen uusia kuulumisiasi :) -Ilona

    VastaaPoista