perjantai 10. huhtikuuta 2015

Keskiviikko 8.4.2015 - torstai 9.4.2015

Keskiviikko 8.4.2015

Tänään jäin ainoaksi Suomesta tulleeseen työharjoittelijaksi Mariboriin. Nuorisopuolen työharjoittelijat lähtivät aamulla uusille asuinpaikkakunnilleen, jossa aloittavat työharjoittelun.  Aamu on mennyt rauhallisesti, pientä kertaamista eilisen kielikurssin jälkeen. Päivän ohjelma alkaa tänään kello 13:00.

Suuntasin kello yhdeksi keskustaan, missä meillä oli, Anjan kanssa tapaaminen. Siitä me sitten lähdettiin Kohti poliisiasemalle ja rekisteröitymään. Laitoksella meillä ei mennyt kauan ja lähdimmekin sitten keskustaa kiertämään. Kierroksen aikana Anja, antoi hyviä neuvoja siitä missä kannattaa käydä tutustumassa ja missä on hyvät ostospaikat. Hänen kanssa iltapäivä kului leppoisasti.
 
Kello 15 alkoi jälleen kielikurssi. Eilisen jälkeen olin hieman peloissani siitä, mitä opettaja oli suunnitellut tämän päivän ohjelmaksi. Ei tarvinnut kovin pitkää jännittää asiaa. Kurssin alku oli ihan kauheaa ja olisi tehnyt mieli poistua. Onneksi asia alkoi kuitenkin helpottua, sen mukaan kuin etenimme. Viimeisissä tehtävissä olinkin sitten todella hyvä, koska olimme koulussa juuri tehneet samanlaisia toiminta ohjeita eri onnettomuus- ja riskitilanteisiin. Kotitehtäväksi sain tehdä Power Pointilla esityksen englanniksi itsestäni. Esityksessä tulisi tulla esille mm. opiskelukokemus, työkokemus, harrastukset, minkä takia olen täällä, mitä haluan tehdä. Siinä on minulle pieni haaste perjantaiksi.


Torstai 9.4.2015

Ihanaa!!!! Sain vihdoin ja viimein nukuttua koko yön!!! Yllättävän pitkään siinä meni.

Aamulla aloitin PP-esityksen tekemisen ja sain sen tehtyä valmiiksi päivällä. Nyt vaan harjoittelemaan, niin on helpompi esittää. Hieman on jännitystä ilmassa, koska englannin kieli tekee oman haasteensa siihen.
Eilen kävin ostamassa puhelimeen liittymän, missä on internet. Jotain tein väärin, sillä en saanut sitä toimimaan. Kävin myymälässä keskustelemassa asiasta ja liittymä saatiin toimimaan siellä. Sain hienoa asiakaspalvelua!

Tinan kanssa meillä oli tapaaminen tänään keskustassa. Teimme muutaman harjoittelun yhdessä, asiakaspalvelusta ja asiakkaasta. Sen jälkeen Tina, antoi tehtävän mennä ostamaan tuote ja samalla hän seurasi kuinka pärjään. Tehtävä meni tietysti hyvin. Vuorossa oli kaksi museo kierrosta.


Ensimmäinen kohde oli Regional museum ja City castel. Todella hieno kierros ja näytillä oli todella vanhoja esineitä. Opas osasi hienosti kertoa asioista ja myös vastata kysymyksiin, joita hänelle esitin. Toinen museo oli National liberation museum, joka esitteli 1. ja 2. maailman sodan ajan kuvia ja myös esineitä. Museossa oli paljon Slovenian historiaa. Tämän opas oli hieman yli-innokas. Molemmista museoista jäi hyvä muisto. Luultavasti en olisi käynyt niissä, mikäli ei olisi kuulunut päivän ohjelmaa. Ilta menee PP-esityksen harjoittelussa.

1 kommentti:

  1. Moi Peter! Vaikuttaa siltä, että olet haasteista huolimatta pärjännyt hyvin. Toivottavasti myös työssäoppiminen alkaa ensi viikolla iloisissa merkeissä. Mukavaa viikonvaihdetta!

    Ilona

    VastaaPoista