keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Maanantai 6.4.2015 - tiistai 7.4.2015

Maanantai 6.4.2015

Tänään oli tarkoitus, että ohjelma alkaisi täällä paikanpäällä. Kielikurssin ensimmäinen osio oli suunniteltu tälle päivälle, mutta se peruuntui koska on pyhäpäivä. Tästä päivästä tuli vapaapäivä. Aamupäivällä oli todella upea auringon paiste ja pääsinkin kiertelemään ja tutustumaan alueeseen. Suurin osa kaupoista on tänään kiinni pyhästä johtuen, ruokakauppa oli ainoa mikä oli auki. Huomenna on sitten ensimmäinen päivä, kun käytän paikallista bussia. Tarkoitus on suunnistaa toimistolle tapaamaan työpaikan yhteyshenkilöä ja loppupäivä on varattu kielikurssille.
Sää tuntuu muuttuvan hyvin nopeasti, ja päivällä alkoikin satamaan lunta vaikka oli +7 astetta. Tämä päivä näyttää menevän pitkälti sisätiloissa. Olisi tietysti ollut mukavaa, jos olisi voinut liikkua alueella enemmän, niin olisi paikka tullut paremmin tutuksi. Pääsin kuitenkin aamulla kulkemaan Drava-joen varrella pidemmän matkan.
Alkuillasta iski kauhea päänsärky. Suunnitelmissa oli ilta elokuvissa, toiset lähtivät ja itse jäin kämpille lepäämään ja potemaan. Huomenna on päästävä ZNI:n toimistoon aloittamaan kielikurssi ja tapaamaan muut henkilöt, joiden kanssa tämä viikko vierähtää.

Keskiviikko 7.4.2015

Tänään ensimmäistä kertaa toimistolla. Sinne matkustin paikallisella bussilla, olihan sekin kokemus vaikka ei mitään sattunutkaan. Päästyäni toimistoon tapasin siellä vastuuhenkilöitä. Anja, on henkilö jonka kanssa käyn huomenna kaupunkikierroksella ja samalla rekisteröitymässä poliisiasemalla. Hänen kanssa käytiin tänään läpi paikkoja ja asioita, joita voi tehdä Sloveniassa vapaa-ajalla. Goran, on työpaikan yhteyshenkilö ja hän piti minulle esityksen työssä oppimisjakson ohjelmasta, säännöistä ja aktiviteetistä. Kohdetta ja tehtävää hän ei osannut vielä sanoa. Sen verran asiasta tuli selville, että Maribor, ei välttämättä ole se kaupunki, jossa tulen tekemään työharjoittelun. Eli tässähän voi olla vielä muutto edessä….
Tina, on opettaja, joka laittoi kovan haasteen heti ensimmäisenä päivänä. Tehtiin paljon kirjoitus-  ja lukutehtäviä englanniksi. Samalla harjoiteltiin muutaman kerran esiintymistä, tulevaan työhaastattelua varten, joka luultavasti on ensiviikon maanantaina.  Käytiin läpi mitä asioita olisi hyvä ottaa esille ja mitä voisi mahdollisesti jättää pois. Jännityksestä huolimatta, harjoittelut menivät ihan hyvin ja samaa mieltä oli  Tinakin.  Päivän lopussa meillä oli vielä hyvin aikaa opetella muutama sana sloveniaa. Opinkin sanomaa hei, huomenta, päivää ja iltaa. Ovat sellaiset pikkuasiat,  jotka on hyvä opetella ulkoa, niitä kun tarvitsee joka päivä täällä. Koulupäivän jälkeen suunnistin takaisin bussipysäkille odottamaan bussia ja palasin majoituspaikkaan.

1 kommentti:

  1. Moi Peter! Hyvä, että olet päässyt alkuun. Pidäthän minut ajantasalla mahdollisista suunnitelmien muutoksista työssäoppimispaikkaan liittyen. Mukavaa viikon jatkoa! -Ilona

    VastaaPoista