maanantai 4. toukokuuta 2015

Perjantai 1.5.2015 - 3.5.2015 sunnuntai


Tänään perjantaina ei tarvinnut lähteä aamusta liikenteeseen vaan sain ottaa ihan rennosti. Aamupalan jälkeen lähdin tekemään kävelylenkkiä kaupungille. Olisi ollut ihan mukava käydä myös kaupoissa jotta olisi voinut katsoa vielä tuliaisia kotiin. Mikael ja Jenna ovat tulossa tänään Mariboriin. Suunnitelmissa on käydä syömässä ja myös ehkä katsomaan yöelämää. Mikael tulikin hieman neljän jälkeen asunnolleni ja yritimme laitta kisastudiota pystyyn. Nettitikku ei jaksanut pyörittää peliä joten sitten kuuntelimme radiosta Suomen peliä. Jenna tuli hieman kuuden jälkeen. Olimme vielä hetken asunnollani ennen kuin lähdimme syömään. Kävimme ottamassa muutaman oluen rokkibaarissa illalla.


Lauantaina oli tapaaminen ZNi yhteyshenkilön kanssa. Olimme sopineet tapaamisen keskustaan ja menimme kahvilaan juomaan kahvit. Kävimme läpi asioita kuinka olin viihtynyt, mitä töitä tein ja mitä asioita opin työharjoittelujaksolla. Juttelimme reilu puoli tuntia ja sen jälkeen lähdin takaisin asunnolleni. Olimme suunnitelleet lähtevän jokiveneajelulle tänään. Keli kuitenkin muuttui pienessä ajassa. Vettä alkoi satamaan ja myös ukkonen jyrähteli välillä. Olimme sitä mieltä ettei tuonne ulos ole mitään järkeä lähteä. Sateen loputtua lähdimme syömään. Ruokailun jälkeen palasimme asunnolleni. Jenna ja Mikael ovat tänään lähdössä takaisin omiin asuntoihin. Olin saanut viestin, että kuljetus sunnuntaina lähtee jo kello 12 kohti Grazin lentokenttää. Olisin kyllä lähtenyt mielelläni vasta neljän aikoihin. Nyt joudun kuluttamaan aikaa useamman tunnin lentokentällä. Siinä lähellä kun ei ole mitään paikkaa mihin voisi mennä kiertämään. Aloitin pakkaamisen jo tänään, niin huomenna ei tarvitse tehdä kiireessä.

Sunnuntaina aamuna pakkasin loput tavarat ja sitten siivosi huoneeni. Ilma oli jälleen hieman epävakaa. Lähdin sitten kävelemään ajoissa bussiasemalle. Kuljetus auto oli myös ajoissa, mutta jouduimme pienen ajan odottaa toista matkalaista. Lähdimme hieman 12 jälkeen ajamaan kohti lentokenttää. Matkalla oli moottoritiellä poliisilla yhdellä levähdys alueella tarkistus päällä. He ottivat satunnaisia autoja tarkistukseen. Juttelin kuljettajan kanssa ja hän sanoi, että ottavat tarkistukseen yleensä ei eu maan autoja. Pääsimme jatkamaan matkaa ilman pysähdystä. Olinkin sitten yhden aikoihin lentokentällä. Lentokentällä aika ei tuntunut liikkuvan yhtään. Kävin välillä ulkona pienellä kävelyllä, kun sisällä ei jaksanut istua koko ajan. 




Vihdoin ja viimein kello tuli 18:40 ja aloitettiin ottamaan lentokoneeseen matkustajia. Koneessa olikin yllättävän paljon matkustajia. Saattoi johtua myös siitä, että oli sunnuntai. Frankfurttiin päästyämme oli hieman ulalla siitä, että missä olen. Tulimme koneesta bussi kyydillä terminaaliin. Pääsin kuitenkin oikeaan paikkaan. 

Puhelimen saatuani päälle alkoikin tulla viestejä Lufthansalta. Porttia vaihdettiin kolme kertaa. Onneksi viimeinen ilmoitus portista oli aika lähellä ja oli helppo suunnistaa sinne. Lentokone lähti ajoissa Frankfurtista ja olinkin Helsingissä 1:40 aamulla. Terminaalista pääsin ulos hieman kahden jälkeen ja kotona olin kolmen aikaa. Hieman ajatukset jylläsivät ja oli vaikea saada unta. Mutta olin saanut nyt oman työharjoittelun jaksoni Sloveniassa valmiiksi.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti